bg

Over Mindfulness bij Psycholoog Hilversum

Mindfulness en piekeren

Je hoofd maakt overuren. Een stroom aan informatie heeft je denkwerk continu in de houdgreep. Je komt er niet meer los van. Het zorgt ervoor dat jij je opgejaagd en gestrestst voelt. Je zit als het ware opgesloten in een vicieuze cirkel. Je denkwerk is vooral gericht op toekomst en verleden. Vervelende gebeurtenissen, kritiek op jezelf, en andere zorgen zijn vaak de gedachten die de boventoon voeren. Het denken wordt dan piekeren, en piekeren brengt weer nieuwe angst en stress.

Iedereen krijgt in z’n leven wel eens te maken met problemen in gezin of familie, met gezondheidsklachten of werkdruk. Vaak zijn dit zaken waar je niet veel aan kan veranderen. Deze continue zorg en gedachten kunnen zo oplopen dat je ergens onderweg kwijtraakt dat je in het NU leeft.

Met Mindfulness ga je je bewust worden van deze automatische gedachtestromen. Je leert om met aandacht in het hier en nu te blijven en het voorkomt dat je er teveel onder gaat lijden. Mindfulness is ook het tegenovergestelde van ‘op de automatische piloot’ leven. Je leert observeren, ervaren en accepteren zonder meteen een oordeel te vellen. Het brengt niet alleen bewuste aandacht, maar creëert ook ruimte om niet meer vanuit ingesloten patronen te reageren.

Mijn werkwijze

Ik leg je in de sessie uit wat Mindfulness is en hoe dat op een positieve manier werkt om uit het piekeren te komen. Je leert bij mij de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Dit doen we door het oefenen in waarnemen, aandacht geven, niet oordelen en accepteren. Dit krijg je ook mee als huiswerk. Dat betekent dat je in het dagelijkse leven veel gaat oefenen. En ook steeds weer opnieuw als het even niet lukt. Tijdens de sessies werken we ook aan Bodyscan, dit is een oefening om te leren je lichaam volledig te ontspannen.

Je zult zien dat je op een gegeven moment de techniek van Mindfulness beheerst, en daarmee zoveel meer rust en stabiliteit krijgt. Heb je hier behoefte aan? Neem dan voor meer informatie of voor het maken van een afspraak vrijblijvend contact met mij op.
Psycholoog Marion van Nes in Hilversum
Marion van Nes
  • Ervaren therapeut
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact