bg

Burn-out therapie in Hilversum

Burn-out

We weten allemaal: bij inspanning hoort ontspanning. Maar wat als deze balans op de verkeerde manier doorslaat? Als we steeds maar doorgaan, ons niet meer bewust zijn van onze grenzen? Als dit punt is aangekomen, dan gaat het onherroepelijk mis, dan dreigt de burn-out.

Als je een burn-out opmerkt vanuit je lichaam, ben je eigenlijk al te laat. Dan ben je al te ver over je eigen grenzen gegaan. Je hebt alle tekens vanuit je lichaam genegeerd. Je voelt je totaal uitgeput, je slaapt heel slecht, je concentratie is ver weggezakt, alles doet pijn. Bij de gedachte dat je iets moet ondernemen raak je al in paniek, je trekt het echt niet meer. Je bent letterlijk opgebrand.

Fysiek herkenningspunt is de totale vermoeidheid, je kunt jezelf er niet meer toe zetten iets te ondernemen. Vaak is het zo dat je overvallen wordt door duizelingen of hartkloppingen. Ook zit je heel hoog in je emotie. Angst- en paniekaanvallen wisselen elkaar af, je herkent jezelf niet meer. Jij had altijd alle controle. Fysiek en mentaal ben je nu overgeleverd aan iets waar je totaal geen vat op hebt. Allemaal kenmerken van een burn-out.

Grenzen stellen

Inmiddels weten we veel over een burn-out en kunnen we dit heel goed behandelen. Een van de belangrijkste doelen is niet alleen het herstel van je uitgeputte lijf maar ook het leren stellen van grenzen. Daarnaast ga je ook weer leren jezelf te ontspannen. Die ontspanning is nodig, anders kun je jezelf niet opladen.

Het is de bedoeling dat ik, samen met jou, in een passend ritme, kijk hoe jij je energiegrens het beste kunt bewaken. Je gaat met mij onderzoeken waarom je zoveel van jezelf hebt geëist, waar dit vandaan komt, en hoe je er in de toekomst mee omgaat. Je leert beter te luisteren naar jouw lichaamssignalen en je leert ook dat je daar op mag vertrouwen.

Neem voor meer informatie over de behandeling van burn-out of voor het maken van een afspraak vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je.
Psycholoog Marion van Nes in Hilversum
Marion van Nes
  • Ervaren therapeut
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten op zaterdag

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact