bg

Over therapeut Marion van Nes

psycholoog Marion van Nes Hallo, ik ben Marion van Nes en ik werk inmiddels al ruim tien jaar met veel plezier en enthousiasme als therapeut.

Na een pittige periode in mijn leven wist ik dat ik mijzelf naast mijn werk als kinderverpleegkundige verder wilde ontplooien. Door mijn eigen ervaringen voelde ik hoe geestelijke beïnvloeding werkt, wat het met je doet en hoe je dit zelf positief kunt ombuigen. Maar ook ervaarde ik dat dit zeker niet altijd makkelijk is. Om deze reden wilde ik anderen hier graag bij kunnen helpen en zodoende zette ik mijn eerste stappen op mijn pad als therapeut.

Naast de behandeling en begeleiding van psychosociale problematiek in mijn praktijk te Hilversum ben ik nog altijd parttime werkzaam als kinderverpleegkundige in een ziekenhuis. Binnen dit vakgebied heb ik al heel lang ervaren dat het lichaam de geest beïnvloedt en visa versa. Dit heeft me altijd enorm geïntrigeerd.

Mijn werkwijze

Het belangrijkste vind ik dat ik je als persoon met jóuw normen en waarden serieus neem. Ik werk vanuit jouw persoonlijke hulpvraag, waarbij ik niet een bepaalde therapie gebruik, want ik ben van mening dat je niet in een hokje geplaatst wilt worden. Daarom gaan we samen beslissen welke vorm het beste bij jou past, waar jij je het prettigst bij voelt. Ik werk vanuit mijn eigen kracht: ik kijk en luister naar jou als geheel persoon, ik omvat het totaalplaatje. En daarmee bedoel ik: waar kom je vandaan, hoe is jouw leven gelopen, wat is jouw invloed geweest, of waar ontbrak dit? We kijken samen naar de vraagstukken ‘waar ben je tegenaan gelopen’ en ‘hoe wil je dit veranderen’. Als therapeut loop ik een klein ‘stukje’ met je mee in je leven, ik spiegel en help inzichten te verkrijgen, waarna jij weer op eigen kracht verdergaat.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek gaan we samen inventariseren wat je behoeftes zijn en welke klachten naar voren komen. Waar wil je aan werken en welke doelen heb je voor ogen? Belangrijk is dat we een wederzijdse klik ervaren, de basis om verder te gaan! Als dit het geval is dan plannen we een vervolggesprek.

Plan van aanpak

We maken een plan van aanpak, wat niet perse vaststaat omdat er soms thema’s tussendoor komen waarbij er iets anders voorgaat. En dat is prima, dus je bepaalt zelf de richting en ik stuur bij waar nodig.

Opleidingen en beroepsregistraties


 • 2018: Voice dialogue, intensieve basistraining; ITP
 • 2018: Burn-out opleiding; BIVT
 • 2017: Workshop ‘Opgebrand’
 • 2017: Vechtscheiding, contextuele therapie; ‘Een taal erbij’
 • 2016: Verdieping contextuele therapie; ‘Een taal erbij’
 • 2016: Opleiding Weerbaarheids trainer; Stichting ‘HO’
 • 2015: NLP Practitioner; John Grinder, IN2motivation
 • 2014: Basis opleiding contextuele therapie; ‘Een taal erbij’
 • 2012: Video Interactie Begeleiding; AIT
 • 2010: EMDR opleiding; BIVT
 • 2006: Coaching en counseling Therapeut; Academie Gradatim

Ik ben ingeschreven bij beroepsvereniging NFG (registratienummer:5707176664)
Logo NFG

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"Marion is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen